perjantai 8. marraskuuta 2013

Kynttilä kahvikupissa

Tänä jouluna tehdään ainakin osa lahjoista itse! Ja yksi lahja-artikkelini on itse tehdyt kynttilät. Tähän varautuen ostelinkin jo pitkin kesää kirppiksiltä vanhoja, nättejä kahvikuppeja. Yksittäisiä kuppipareja ja vajaita sarjoja löytyi kohtuu helposti ihan pilkkahintaan.

Toissa päivänä pistin sitten kynttilätehtaan pystyyn hellan viereen. Kynttilöiden tekoon voi toki käyttää vanhoja kynttilänjämiäkin, mutta niiden puuttuessa turvauduin Sinellin valmiiseen kynttilämassaan (8,60€/kg). Sulatin massan hernekeittopurkissa vesihauteessa. Mukavaa puuhaa, mutta purkkiin mahtui kerrallaan vain reilun yhden kahvikupin verran massaa, joten aikaa tämä vei :)

Muutama kahvikuppi jäi vielä tyhjilleen, joten kipaisin eilen ostamassa toisen pussin massaa (samalla pyörähdin kirppiksellä ja ostin massan sulattamista varten vanhan kattilanrämän :)). Pikkaisen pitää noihin jo tehtyihinkin massaa lisätä, sillä se painuu jähmettyessään ikävästi kuopalle.


Mutta yksi oli otettava jo koepolttoon :)


Hyvää isänpäivä viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihanat! Niin monen monta kertaa olen ajattelut, että noita täytyisi tehdä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. :D Saako sinellistä ostaa pelkästään noita kynttilän sydämmiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Juu saa ostettua; joko valmiita pätkiä (joissa "paino" ja steariini tms. pinta) tai sitten ihan pelkkää sydänlankaa, josta saa itse leikata sopivan mittaiset pätkät. Myyjä suositteli näihin paksua sydänlankaa, jotta polttaa myös reunoilta.

   Poista
  2. Niin lisäys vielä edelliseen, että noissa yllä olevissa on käytetty valmiita pätkiä. Jatkoin hommaa eilen ja niihin käytin taasen pelkkää sydänlankaa :)

   Poista
 2. No nyt mää sain tästä hyvän uuden idean. Olen parina jouluna tehnyt kynttilöitä "aloittelevana" ja sulattanut aina massan kattilassa. Kattilassa sulattamisessa ei ole mitään vikaa ja se on hyvä silloin, kun teen isoja ja pitkiä kynttilöitä, koska silloin tarvitaan kattilaa isomman massa määrän sulattamiseen. Kattila on vaan himputin kamala pesstä aina välillä jos tahtoo erivärisiä kynttilöitä. Siis tölkit tästä lähin käytön jälkeen pesuun ja säästöön. Tuollan sun mallillahan mää saan tehtyä isompiakin kynttilöitä, kun tekee muutaman sulatuksen peräkkäin. :)

  Hyviltä näyttivät nämä sinunkin kynttilät. :)

  VastaaPoista